Boronica e egër

nga malet e Sharrit

Boronica e Sharrit është biznes individual i cili zhvillon veprimtarinë në fshatin Bresanë të Komunës së Sharrit dhe i cili tashmë disa vite funksionon përmes një grupi të grave të vetëpunësuara, të cilat kanë punuar në mënyrë konvencionale duke i pastruar boronicat dhe duke i shitur të freskëta ose edhe duke i përgatitur si lëng me recetë shtëpiake.

BIO 100%

Boronica e Sharrit

Është biznes individual i cili zhvillon veprimtarinë në fshatin Bresanë të Komunës së Sharrit dhe i cili tashmë disa vite funksionon përmes një grupi të grave të vetëpunësuara, të cilat kanë punuar në mënyrë konvencionale duke i pastruar boronicat dhe duke i shitur të freskëta ose edhe duke i përgatitur si lëng me recetë shtëpiake.
Tashmë, fal përkrahjes së madhe nga Caritasi Zviceran, ky rrjet i grave do të bashkojë dhe do të zgjerojë kapacitete të reja njerëzore dhe infrastrukturore jo vetëm për grumbullimin e boronicave të egra me ndihmën e familjarëve të tyre, por edhe për rritjen e vlerës së cilësisë së përpunimit të boronicës së egër si lëng bio i certifikuar, si reçel dhe çaj boronice si dhe për shitjen e këtyre produkteve.
Një kontribut të madh për zhvillimin e veprimtarisë së biznesit Boronica e Sharrit po e jep edhe Shoqata për mbrojtjen e interesave të kultivuesve dhe përpunuesve PEPEKO, me këshillat dhe udhëzimet e tyre të vazhdueshme.

Vizioni i kompanisë

Zhvillon kapacitetet e mundshme njerëzore dhe infrastrukturore si dhe shfrytëzon pozitën e përshtatshme gjeografike të Maleve të Sharrit për kultivimin dhe përpunimin e frutave manore me theks të veçantë boronicës së egër, frutave drunore dhe bimëve mjekuese

Misioni i kompanisë

Kultivimi, grumbullimi dhe përpunimi i frutave manore me theks të veçantë boronicës së egër, frutave drunore dhe bimëve mjekuese duke shfrytëzuar pozitën e përshtatshme gjeografike të Maleve të Sharrit, në përputhje me standardet e parapara.

BIO 100%

Boronica e egër

Ka shije më të thartë, është më e lëngshme dhe është më e qëndrueshme ngase zhvillohet pa ndikimin e njeriut dhe me konfrontim direkt ndaj kushteve atmosferike.

Nga malet e Sharrit

Në tryezën tuaj!

Boronica e egër

Si pjesë e grupit të bimëve malore ka veti shumë të larta ushqyese dhe oksiduese me efekte shëruese për shumë sëmundje.

Boronicat e egra

Zhvillohen vetëm në lartësi më të lartë mbidetare mbi 700 m, mirëpo Boronica e egër e Sharrit rritet e zhvillohet në lartësi mbidetare prej 1000 deri 1800 m.

E certifikuar

E shijshme

E shëndetshme

Bio 100%

Boronica e egër

e maleve të Sharrit

Mund të konsumohet e freskët, e ngrirë, si lëng, reçel dhe çaj boronice para dhe pas tharjes.

Për vlerat e larta ushqyese, efektet shëruese e mënyrat e përdorimit të nënprodukteve të saj do t’ju informojmë në azhurnimet e radhës.

E certifikuar
E shijshme
E shëndetshme

Boronica e egër si pjesë e grupit të bimëve malore ka veti shumë të larta ushqyese dhe oksiduese me efekte shëruese për shumë sëmundje.

Boronica përmban shumë acide organike, provitaminë A (beta karoten), Vitamin të grupit B (B1; B2; B3), shumë minerale etj.

Duhet të theksojmë se Boronica përmban dhe Acide yndyrore, omega-3 etj.

Në 100 gram Boronica përmban:

Kcal: 35-39, K.joule:148-162, ujë (gr.) 88, yndyra (gr.) 0.5, Kalium 72 mg. Kalçium 14 mg, Magnesium 6 mg, Vitaminë C 12 mg.

Bima prodhon fruta me përmbajte antibiotikësh natyralë, gjithashtu përmban minerale si Kalium, Kalçium, Magnezium, Vitaminë A dhe C si dhe fibra bimore. Frutat e pjekura të boronicës kanë shije të thartë e cila i dedikohet sasisë së madhe të vitaminës C. Boronica njihet që në lashtësi si bimë me veti kuruese, nga frutat dhe fletët e saj përgatiten çajra mjekësore, nga frutat e freskëta prodhohen lëngje të ndryshme dhe gjatë periudhës së dimrit ato mbahen duke i tharë ose të ngrira.

E huazuar